Buggenum

Buggenum
BEKIJK BESCHIKBAARHEID

DE MAASBENDE

Het afgelopen jaar is er in de regio veel ingebroken en zijn veel waardevolle zaken gestolen. Een deel van de buit is teruggevonden in Neer, Kessel en Baarlo aan de Maas na afloop van het hoogwater. De politie vermoed dat de schuilplaats van de inbrekers zich stroomopwaarts richting Buggenum bevindt en dat het hoogwater de gestolen goederen mee heeft gevoerd. Na het hoogwater hebben de inbrekers een flink aantal nieuwe inbraken gepleegd om hun “voorraad” weer op orde te krijgen. Het vermoeden is dan ook dat de inbrekers geen rekening  hadden gehouden met het hoogwater en hun nieuwe gestolen spullen op een “veiligere” plaats hebben verborgen. De politie tast in het duister over de identiteit van de inbrekers, maar heeft ze de naam “De Maasbende” gegeven.

Politiechef Nellen heeft het onderzoek geleid, maar is met veel bombarie van de zaak gehaald. Stiekem heeft Nellen, die bijna doordraaide zijn onderzoek solo vervolgd. Hij kan zijn bevindingen niet openbaar maken en heeft ze daarom anoniem in capsules verstopt. Jullie opdracht is de capsules van Nellen te ontcijferen en aan de hand van de inhoud het werk van Nellen af te maken. Wie zit er achter de Maasbende en waar is de nieuwe schuilplaats?

Venlo

Venlo
BEKIJK BESCHIKBAARHEID

DE DOOD VAN VITO SCANTATI

Op 18 september 1971 reedt een Italiaanse wielrenner, op weg naar zijn neef in Kevelaer, tegen een Venlose steen. Hij brak zo’n beetje alle botten in zijn lichaam. De steen, die nog steeds op dezelfde plek langs de Oude Rijnstraat in ‘t Ven staat, is uitgegroeid tot een monument: van heinde en verre komen renners eer betuigen aan een van de kleurrijkste coureurs die de wielersport nooit werkelijk heeft leren kennen.

Vito Salvatore Scantati, wielrenner uit het Italiaanse Modena, kreeg als jonge coureur al de bijnaam Il Tigre Calvo. Hij was een van de eerste renners die niet alleen zijn benen scheerde, maar voor elke wedstrijd álle lichaamsbeharing liet verwijderen. En zo vrat hij zijn tegenstanders op, als een tijger – ‘De Kale Tijger’.

Zijn ongeluk in 1971 in Venlo betekende het einde van zijn carrière. Maar was het wel een ongeluk?